Vijesti

Udruga Specijalne policije “Orao” Orahovica-Našice u sklopu 51. Orahovačkog proljeća priredila izložbu radova svojih članova pod nazivom “I poslije rata umjetnici”.

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice, treću godinu zaredom nastavlja provodi projekt pod nazivom “Domovinski rat – trajna vrijednost”, koji financira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Riječ je o projektu s ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu, a uz druge sadržaje najvažniji je onaj namijenjen učenicima osnovnih škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica i Josipa Juraja Strossmayera Đurđenovac. Osmašima iz obje škole pripadnici Specijalne policije voda Orahovice-Našice, a danas članovi Udruge Orao, održali su predavanja u njihovim školama o događanjima u Domovinskom ratu te ratnom putu Specijalne policije.

Protiv Dragutina Ćelapavijećnika SDSS-a u Topuskom, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio u neprijateljskim redovima, udruge hrvatskih branitelja podnijele su kaznenu prijavu za ratni zločin…

IVICA PANDŽA ORKAN: U SMŽ ‘Vijećnik SDSS-a je bio snajperist, osobno je ubio tri hrvatska branitelja i pohvaljen je za hladnokrvnost i odlučnost.’…Tko ga je do sada štitio?…

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata ”Orao” Orahovica-Našice treću godinu za redom, provodi projekt pod nazivom ”Domovinski rat trajna vrijednost” koji financira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Riječ je o projektu koji ima za cilj promicanje istine o Domovinskom ratu, a uz druge aktivnosti iz projekta najvažniji je ovaj dio namijenjen učenicima osnovnih škola “Ivane Brlić-Mažuranić” Orahovica i “Josipa Juraja Strossmayera” Đurđenovac.

U nedjelju 31.ožujka, na 28. obljetnicu krvavog Uskrsa, na Plitvicama održana je komemoracija na kojoj su prisustvovali i članovi Udruge Specijalne jedinice policije "Orao" Orahovica-Našice zajedno sa članovima UHBDR općine Podgorač, Udrugom udovica poginulih hrvatskih branitelja Našice, Udrugom hrvatski domobran Našice, Udrugom veterana dragovoljaca Domovinskog rata Vukojevci.