Vijesti

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je Nenada Križića, pomoćnika ministra hrvatskih branitelja u pratnji Mate Bobaša, predsjednika HVIDR-e Virovitičko-podravske županije te Ilije Nikolića, predsjednika HVIDR-e u Slatini. Razgovarali su o stanju hrvatskih branitelja na području Požeške biskupije i načinu na koji bi se moglo još bolje i brže rješavati njihove probleme, od zdravstvenih do stambenih. Istaknuto je značenje duhovne dimenzije koja pridonosi njihovu cjelovitom zdravlju.

10.11. 2018. u Kutjevu je održana 3. Fišijada na prostoru caffe bara Kutjevo. Na samoj manifestaciji sudjelovalo je oko dvadeset "fišmajstora" iz okolice Požege ali i drugih dijelova Hrvatske. Fišijada je uvodni dio za proslavu "Martinja" i krštenje mošta na Trgu graševine u Kutjevu.

Članovi naše Udruge sudjelovali na fišijadi te je u jakoj konkurenciji, pod kuhačom majstora "Ise" pripremljen izuzetan fiš koji je osvojio 4 mjesto. Svoju potporu došli su nam dati prijatelji UHBDR-a Podgorač.

kutjevo

logo zuv hgp i sjp 

Nedjela se srpskih okupatora mogu nabrajati u nedogled… ili do 2. studenog 2018. kada ih „potezom pera“ briše Milan Bandić i poziva u glavni grad Republike Hrvatske četničkog donatora, stranačkog kolegu i bliskog suradnika „balkanskog koljača“, zloglasnog ratnog zločinca, Željka Ražnatovića Arkana...

Priopćenjem su se oglasili Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge Specijalne policije u svezi nedavnog dolaska, na Bandićev poziv- Arkanovog bliskog suradnika koji je došao u Zagreb na Dušni dan i na obljetnicu pokolja u vukovarskom naselju Lužac, gdje su upravo arkanovci 1991, godine napravili stravičan pokolj nad 69 nevinih civila…

Priopćenje u nastavku:

Natječaj za dodjelu stipendija za školsku odnosno akademsku 2018./2019. godinu otvoren je do 15. studenoga 2018. godine. Upravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata donio je odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja, redovitog sveučilišnog i stručnog studija te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima za školsku odnosno akademsku 2018./2019. godinu.