Udruga specijalne policije Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice održala je u petak 22. ožujka 2019. godine, u Đurđenovcu, redovnu izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovno izabran dosadašnji predsjednik Davor Solić.

Skupštini su nazočili mnogobrojni gosti među kojima su bili: izaslanik župana osječko-baranjske županije Ante Blažević, načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, dogradonačelnik grada Orahovice Tomislav Petrušić, predstavnici DVD Zoljan, predstavnici više braniteljskih udruga sa područja Orahovice, Našica, Podgorača, Osijeka, Duge Međe, predstavnici planinarskog društva iz Kutjeva.

Za dopredsjednike izabrani su Robert Jonić i Damir Ćorluka. Za predsjednika glavnog odbora izabran je Zlatko Ivanković dok su glavni odbor Udruge izabrani: Mišo Bereš, Darko Čorković, Zoran Dumenčić,Ivica Ganberger, Antun Markovčić, Ivica Paulić, Dražen Radan, Tonči Sinonovčić, Josip Vidranjski i Miroslav Zlosa. Za članove nadzornog odbora izabrani su Ivica borovička-predsjednik te Ivica Knežević i Franjo Prka. Za članove suda časti izabrani su Ivica Boltadžija - predsjednik te Slavko Vukomanović i Darko Kapraljević.

Po završetku radnog dijela predsjednik Solić upoznao je nazočne da udruga “Orao” dugi niz godina provodi nekoliko projekata, među kojima i projekt “Domovinski rat – trajna vrijednost”. Edukacijski dio organizira s osmim razredima u Đurđenovcu i Orahovici, a u sklopu projekta izlazi se i na na teren te pokazuju sva važna mjesta za Domovinski rat na ovom području. Sve nazočne pozdravio je i načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović te pohvalio što je “Orao” udruga koja djeluje upravo u edukativnom dijelu, posjećuje osnovne škole i promiče istinu o Domovinskom ratu. Podsjetio je kako je Općina Đurđenovac dala više od 500 branitelja, od kojih je 22 branilo grad heroj Vukovar. Najavio je kako će Općina Đurđenovac i ubuduće biti potpora radu udruge. Izaslanstvo udruge, uoči sjednice, položilo je vijenac i zapalilo svijeće kraj spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade Općinskog vijeća.