U Našicama je ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska obilježen 21. rujna 1991. godine, dan kada se slavi pobjeda nad tzv. JNA u Gradu Našicama kao i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica. Iako nešto skromnije nego prijašnjih godina, zbog predostrožnosti vezano uz pandemiju Covid-19 i ove godine je proslavljen ovaj veliki dan za sve Našičane. Vijence i svijeće položili su predstavnici Grada Našica, djeca preminulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, predstavnici političkih stranaka i drugi sugrađani.

 Program proslave 21. rujna je tradicionalno započeo ispred Gradske uprave prigodnim nastupom Gradske glazbe Našice, a plesnu koreografiju su također izvele i mlade članice našičkih mažoretkinja Dora.

Okupljenim građanima obratio se i ove godine gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je među ostalim naglasio kako je važno da se nikada ne zaboravi ovaj dan, kao i sve one ljude koji su dali svoje živote za naš grad Našice, ali i čitavu Hrvatsku.

Nekoliko prigodnih riječi i molitvu ispred Uskrsle Hrvatske za sve poginule i preminule Hrvatske branitelje izmolili su gvardijan fra Petar Cvekan i fra Borna Gall.

Uz izaslanstva Grada Našica, policije, vojske, političkih stranaka, udruga proizašlih iz Domovinskog rata vijence i svijeće su položili i članovi naše Udruge.


objavio: nasice.com