Bez naslova

Nadnevka 02. travnja 2022. godine u prostorijama općine Feričanci održana je Godišnja skupština Udruge s početkom u 19 sati.

      IMG bdeb3702df106154edfca12261757157 V

IMG 4f48b6c2e6fbf61c4cfdb50bfecda2c4 V

Prije početka skupštine članovi Udruge i gosti paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima odali su počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima.

Uz članove Udruge skupštini su nazočili: domaćin, načelnik općine Feričanci g. Marko Knežević; načelnik općine Donja Motičina g. Željko Kovačević; načelnik općine Špišić Bukovica g. Hrvoje Miler; gradonačelnici gradova Našice i Orahovica g. Krešimir Kašuba i g. Saša Rister; izaslanik načelnika PU virovitičko-podravske g. Nenad Križić; načelnik policijske postaje Orahovica g. Krunoslav Bot; izaslanik ministra hrvatskih branitelja g. Ante Blažević; predstavnici DVD-a Zoljan; predstavnici braniteljskih uduga sa područja gradova Našice i Orahovica.

 

 DNEVNI RED SKUPŠTINE

1. Izbor radnog predsjedništva, zapisničara i verifikacijske komisije

2. Usvajanje poslovnika o radu skupštine

3. Izviješće o radu Udruge u 2021. godini

4. Financijsko izviješće za 2021. godinu

5. Izviješće nadzornog odbora

6. Izviješće suda časti

7. Rasprava i usvajanje izviješća

8. Plan rada i financijski plan Udruge za 2021. godinu te projekcija rada za 2023. godinu

9. Pozdravna riječ gostiju

10. Razno

Godišnju skupštinu otvorio otvorio je Zlatko Ivanković, član pšredsjedništva Udruge, koji je tom prilikom pozdravio članove i zaželio im dobrodošlicu. Ujedno je pozdravio i goste te je zahvalio načelniku općine, g. Marku Kneževiću, na podršci i za ustupanje prostora u svrhu održavanja godišnje skupštine.

IMG 70be9a46c7413ac3c9b06686b3dceb97 V

Nakon pozdravne riječi i izbora radnih tijela pristupilo se radnom dijelu skupštine te usvajanju Poslovnika skupštine. Po usvajanju Poslovnika predsjednik Udruge, Davor Solić, podnesao je Izviješće o radu Udruge u protekloj 2021. godini. U izviješću se posebno osvrnuo na aktivnosti koje je Udruga provodila i u kojima je sudjelovala.

Predstavnik knjigovodstvenog servisa, Ivica Nikolić, podnesao je financijsko izviješće o poslovanju Udruge te je nazočne upoznao sa trenutnim financijskim stanjem Udruge. Potom su Izviješće podnijeli predsjednik nadzornog odbora i predsjednik suda časti.

Po podnesenim Izviješćima uslijedila je rasprava o istima, a potom se pristupilo glasovanju te su sva Izviješća jednoglasno prihvaćena.

Predsjednik Udruge je nazočne upoznao sa planom rada Udruge u tekućoj 2022. godini te je izneo projekciju rada Udruge za nadolazeću 2023. godinu.

Načelnik općine feričanci, g. Marko Knežević, pozdravio je nazočne u ime općine te je izrazio zadovoljstvo što se skupština održava baš u njihovom mjestu. Nadalje iskazao je zadovoljstvo radom i aktivnostima Udruge te je naglasio da općina stoji na raspolaganju Udrugama proizašlima iz Domovinskog rata. Posebno je naglasio suradnju Udruge sa osnovnom školom u Feričancima jer je od 2021. godine u projekt "Domoivinski rat trajna vrijednost" uključena i osnovna škola u Feričancima.

kasuba fesk

Krešimir Kašuba, gradonačelnik grada Našice, pozdravio je sve nazočne te je istaknuo kako je pozrno pratio Izviješće o radu Udruge u prošloj godini. Napomenuo je da je Udruga specijalne policije "Orao" Orahovica-Našice jedna od najaktivnijih braniteljskih udruga te da će grad Našice i dalje pomagati i podupirati rad Udruge.

krizic

Izaslanik načelnika PU virovitičko-podravske, g. Nenad Križić prenesao je pozdrave načelnika PU te je rekao kako policijska uprava i Udruga vrlo dobro surađuju. Isto tako rekao je da će kao novoizabrani predsjednik HVIDR-a Slatina voditi računa da se nastavi suradnjiom na provođenju projekata i da će HVIDR-a podržati provođenje ostalih aktivnosti Udruge.

blazevic

Izaslanik ministra hrvatskih branitelja, g. Ante Blažević, pozdravio je nazočne u ime ministra Tome Medveda i u svoje osobno ime. Nazočnima je preneo čestitku ministra Medveda te je istaknuo da Ministarstvo hrvatskih branitelja prati aktivnosti i rad Udruge te da će i dalje podupirati rad Udruge kroz projekte koje Udruga provodi uz sufinanciranje Ministrastva.

rister

 

kovacevic

kasuba grb

major

Po završetku radnog djela Skupštine gostima su uručeni prigodni pokloni te je upriličen je prigodni domjenak za članove Udruge i goste uz TS "Kontra".

 

IMG 0ca71a2774655cb93c7f97d8d6fa92fd V