Članovi Udruge su tijekom mjeseca  studenog u više navrata podijelili poklon pakete braniteljima slabijeg imovinskog stanja. Paketi su realizirani kroz projekt ”Zajedno možemo više”, u suradnji s Ministarstvom Hrvatskih branitelja. Ovo je samo nastavak aktivnog pomaganja udruge kako svojim članovima tako i drugim braniteljima slabijeg socijalno-imovinskog stanja.

paketi

Za realizaciju projekta Udruga je dobila određena sredtva a sam projekt se sastoji od niza aktivnosti. Jedna od najvažnijih aktivnosti je podjela paketa našim i članovima ostalih braniteljskih udruga sa područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

IMG 371d7b1735a05550070e7a23b8016c7d V

Tijekom mjeseca studenog obišli smo branitelje u Zdencima, Zoljanu, Lađanskoj, Seoni i Podgoraču. Za istaknuti je da je Udruga uoči ove akcije dobila velik broj poziva poznanika i rodbine hrvatskih branitelja slebijeg imovinskog statusa s upitom može li im se pomoći. Stoga smo iz sredstava Udruge financirali dodatni broj paketa za te ljude.

Predsjednik Udruge Davor Solić istaknuo je da je podjela paketa jedna od aktivnosti te da održavaju kontakte i aktivnosti pomoću video-komunacijske aplikacije ”’ZOOM’ i okruglog stola na temu – “Branitelji u doba pandemie COVID-19”. Udruga će povećati broj paketa te će i tijekom ovog mjeseca posjetiti branitelje slabijeg socijalno-imovinskog statusa te ih božićnih i novogodišnjih blagdana iznenaditi poklonima.

Ovim putem zahvaljujemo medijima što su popratili ovaj naš projekt. Objave na portalima potaknule su susjede i prijatelje koji su nam dali dodatne informacije o hrvatski braniteljima koji su egzistencijonalno u jako lošem stanju, dali zbog nezaposlenosti, dali zbog lošeg zdravstvenog stanja ili neriješenog statusnog pitanja.paketi1