U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko podravske županije, danas je održana 15. Memorijalna utrka Kokočak-Orahovica, koja se i ove godine trčala u spomen na tri poginula branitelja: Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, te povodom 30. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Papuk 91.”.

Ovogodišnji Memorijal održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, Ministarstva obrane RH, Ministarstva hrvatskih branitelja i grada Orahovice.

Program se odvijao  u dva djela, a u prvom je, tijekom prijepodneva, u Kokočaku održan prigodni komemorativni program, a potom je pedesetak  trkača istrčalo utrku dugu 12 kilometara.

Osim članova udruge organizatora, nazočni su bili članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanik Predsjednika RH Valentin Skroza, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Anto Krišto, izaslanik ministra obrane Marija Banožića, brigadir Niko Jurilj, Virovitičko – podravski župan, Igor Andrović, gradonačelnici Orahovice i Našica, Saša Rister i Krešimir Kašuba, predsjednik županijske HVIDR-e  i odbora za branitelje Virovitičko-podravske županije, Mato Bubaš, zamjenik načelnika PU-VPŽ, Nenad Križić i načelnik PP Orahovica Krunoslav Bot, zamjenik ratnog zapovjednika 2. bojne 132 brigade, pukovnik Goran Sokol, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s orahovačkog i našičkog kraja.

Nazočnima se prvo obratio gradonačelnik grada Orahovice , Saša Rister;

Potom se obratio i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba;

Nazočnima se obratio i župan Virovitičko-podravske županije, ujedno i sudionik utrke, Igor Andrović;

Osim u središtu Kokočaka, počast je danas, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, odana i u Gornjoj Pištani,  kod spomen obilježja poginulom branitelju Branku Jakiću.       

Točno u podne, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, pedesetak trkača istrčalo je dvanaest kilometara Memorijalne utrke, koja je završila u središtu Orahovice kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

U Orahovici je sve nazočne pozdravio i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, Miroslav Milovuković, koji je još jednom podsjetio kako je vojno-redarstvena akcija Papuk 91. prva oslobodilačka akcija u RH u kojoj je oslobođeno više od 50 potpapučkih sela, te se zahvalio svima koji su došli odati dužnu počast herojima.

Na koncu  je uslijedilo polaganje cvijeća i paljenje svijeća, te molitva za sve poginule branitelje, a  koju je predvodio župnik velečasni Željko Strnak.


 objavio: radio orahovica