Specijalna jedinica policije vod Našice – Orahovica započela je sa programom obilježavanja 31. godišnjice osnutka.

Početkom stvaranja samostalne Republike Hrvatske kao i na samom početku Domovinskog rata u obranu novostvorene države među prvima su stali pripadnici specijalne policije, a tad je osnovana i Specijalna policija vod Našice – Orahovica. Tim povodom jučer je u centru Orahovice, kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, zajedničkim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a u organizaciji Udruge „Orao“ Orahovica – Našice, započelo je obilježavanje 31. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije „Orao“ Orahovica – Našice.

Članovima specijalne jedinice obratio se i gradonačelnik Saša Rister, čestitavši im 31. obljetnicu. Gradonačelnik Rister je istaknuo da su svojim sudjelovanjem u brojnim akcijama dali nemjerljiv doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske, te im je na tome zahvalio.

Potom su članovi Udruge, predvođeni predsjednikom Davorom Solićem, položili vijence i upalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima „Uskrsla Hrvatska“ u Našicama. Molitvu za poginule i umrle pripadnike voda i članove udruge, predvodio je fra Josip Vukoja.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća članovi Udruge sudjelovali na svetoj misi koju je u Crkvi sv. Antuna Padovanskog predvodio fra Marijan Vidović. Predsjednik Udruge, Davor Solić, rekao je kako će obilježavanje ove obljetnice biti nastavljeno i u travnju i svibnju, svečanom akademijom i godišnjom skupštinom udruge, a u svibnju je u Orahovici planirano otvorenje Spomen sobe specijalne policije. Pozvao je sve branitelje s našičkog područja, koji imaju bilo kakve materijale iz Domovinskog rata, da se jave u Udrugu Orao i pomognu u opremanju ove spomen sobe.

U ime Grada Našica, članove Udruge pozdravio je Miroslav Ranogajec, izaslanik gradonačelnika Krešimira Kašube i član Povjerenstva za branitelje Grada Našica. Čestitao im je 31. godišnjicu i poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

IMG 03d2f1eac164b103e2de1e958de36369 V

Po završetku svete mise članovi Udruge obišli su grobove preminulih pripadnika voda Specijalne policije.