Ispis

Predsjedništvo Udruge Specijalne jedinice policije “Grom” neće postupiti po nalogu tvrtke HŽ Infrastrukture i prebojiti mural s likom svojeg člana Mihajla Hrastova na nadvožnjaku željezničke pruge, a vjeruju da to neće učiniti ni HŽ, ističu u ponedjeljak u toj udruzi.

Naime, HŽ infrastruktura je 25. veljače u dopisu od ‘Gromova’ traži da se mural otkloni u roku od 10 dana jer nije naslikan uz njihovu suglasnost te da predstavlja oštećenje javnog vlasništva.

Iz ‘Gromova’ nisu postupili po tom nalogu, a u petak su na sastanku predsjedništva odlučili da ni neće, potvrdio je za Hinu u ponedjeljak predsjednik udruge Josip Slaćanin.

Dodaje da misle kako ni HŽ to neće učiniti.

“To je firma države za koju smo se borili, mi smo stvorili Hrvatsku i to je i naše”, rekao je Slaćanin, ističući da oni „nisu neki nasilnici i razbijači“ te da ih u odluci „apsolutno podržava većina braniteljskih udruga“. Slaćanin ne želi „kalkulirati“ stoji li za odluke HŽ-a neka politička odluka, ali ponavlja da “mural sami neće prebojiti“.

Osim lika Hrastova, na muralu je znak SJP “Grom” PU karlovačke i Specijalne jedinice MUP-a RH, a lani su ga oslikali članovi navijačke Udruge BBB u dogovoru s Udrugom “Grom” i uz suglasnost Hrastova. Otkriven je 21. rujna. Iste noći Gradsko vijeće odlučilo je da se most na Korani zove imenom SJP “Grom” unatoč protivljenju više političkih stranaka s obrazloženjem da je pripadnik te postrojbe Hrastov na tom mostu ubio 13 razoružanih neprijateljskih zarobljenika i time počinio ratni zločin za koji je odslužio zatvorsku kaznu.


 objavio: dnevno.hr