Dan državnosti Republike Hrvatske svečano je obilježen u Našicama, program je započeo tradicionalnim koncertom Gradske glazbe Našice, a nastavio se nastupom našičkih mažoretkinja “Dora”.

 Mažoretkinje su uveličale i polaganje vijenaca za poginule hrvatske branitelje. Ispred spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska”, na Trgu Franje Tuđmana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i preminule branitelje Republike Hrvatske. Povodom toga vrlo važnog datuma, vijence su položili gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar, zatim zastupnici prvog saziva Hrvatskog sabora Ivica Čeme i Miroslav Čiček, saborska zastupnica Vesna Vučemilović, županijski vijećnik Vanja Prošić kao i vijećnica Gradskog vijeća Grada Našica Silva Miškulin izaslanstvo policije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i izaslanstvo naše udruge.

našice1

našice

 

Nakon polaganja vijenaca i paljnja svijeća članovi Udruge nastavili su sa sa proslavom Dana državnosti na prostoru NK Brezik.