U organizaciji grada Orahovice, gradske Turističke zajednice i Športsko ribolovnog kluba “Šaran”, u središnjem gradskom parku u Orahovici danas je održano tradicionalno 27. Prvenstvo grada Orahovice u kuhanju fiš paprikaša – orahovačka Fišijada. Lijepo i ugodno toplo vrijeme privuklo je ovog nedjeljnog poslijepodneva veliki broj posjetitelja koji su, osim u izvrsnom fišu, mogli uživati i u zabavnom programu za koji su ovoga puta bili zaduženi popularni Suhopoljski tamburaši.

Za natjecanje se prijavilo 26 majstora kotlića s područja Virovitičko – podravske, Osječko – baranjske, pa čak i Bjelovarsko – bilogorske županije, a kvalitetu fiš paprikaša ocjenjivalo je stručno ocjenjivačko povjerenstvo na čijem je čelu i ovoga puta bio Zoran Putniković, dok su mu u radu pomagali Vladimir Pleša i Stanislav Sikora. Nakon kušanja svih uzoraka, kao najbolji je ocijenjen fiš kojeg je skuhala orahovačka ekipa “Bad Company”, druga je bila ekipa “Pol i pol” iz Feričanaca, dok je treće mjesto pripalo ekipi “Vrećari 1” iz Viljeva.

  • Zadovoljan sam s brojem prijavljenih ekipa koje su i ovoga puta stigle iz gotovo cijele Slavonije. Vjerujem da su svi mogli uživati danas u Orahovici po ovom lijepom jesenskom vremenu, a što se fiš paprikaša tiče, mogu reći da su svi bili ukusni i na svoj način posebni. Čestitke najuspješnijima i dogodine se nadam još većem broju ekipa, a mi se već okrećemo slijedećem vikendu kada je na rasporedu još jedna jesenska manifestacija – Kestenijada – rekao je za Radio Orahovicu odmah po završetku današnje manifestacije gradonačelnik Saša Rister.

O kvaliteti skuhanih fiš paprikaša razgovarali smo s Vladimirom Plešom.

  • Ja sam iskreno jako zadovoljan s kvalitetom i vidljivo je da su se natjecatelji doista potrudili. Danas smo ocjenjivali boju, okus i konzistenciju. Mogu reći da je riba bila ujednačena i dobro skuhana, a razlika između prva tri mjesta bila je jako mala. Drago mi je da se okupio veliki broj ljudi, jer nakon svih problema za vrijeme korone, druženje je upravo ono što nam svima treba – rekao je Pleša.

IMG 1f43a7637eccc8155c2499adf1f86032 V

 

IMG 5d86050b44385d4edce49f6764b5a220 V

IMG f307004e8c6a9109da6ef4b262d2c910 V

Članovi Udruge sudjelovali su također u pripremi fiš paprikaša.