Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice u sklopu svojih aktivnosti provodi projekt “Domovinski rat – trajna vrijednost”. Riječ je o projektu koji je namijenjen učenicima osmih razreda i čiji je cilj promicanje istine o Domovinskom ratu, a sufinanciran je od strane Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

baner

Projekt ima za cilj promicanje istine o Domovinskom ratu, a uz druge aktivnosti iz projekta najvažniji je ovaj dio namijenjen učenicima osmih razreda osnovnih škola u Orahovici, Feričancima i Đurđenovcu.

U sklopu navedenog projekta danas su članovi Udruge u osnovnim školama Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici i Vladimira Nazora u Feričancima održali edukacije i radionice za učenike osmih razreda o temi Domovinskog rata i ulozi specijalne policije u istom.

fesk1

Pripadnici Udruge i ove godine u partnerstvu s osnovnim školama iz Orahovice, Feričanaca i Đurđenovca provode navedeni projekt jer najvažnije je da mlade generacije budu educirane o istini Domovinskog rata kako na ovom tako i na svim područjima republike Hrvatske. Ovim predavanjima mlade se pokušava upoznati s događanjima iz nama ne tako davne prošlosti a koji su se odvijali na prostorima bivših općina Našice i Orahovica, kao i o činjenicama zbog kojih je došlo do ratnih sukoba i trenucima stradavanja i pogibije naših kolega u borbi za samostalnost.

fesk3

orah

Nakon predavanja u školi, učenici su u središtu Orahovice i Feričanaca, kod spomenika poginulim braniteljima zapalili lampione za sve poginule pripadnike specijalne policije kao i za sve hrvatske branitelje.

Učenici iz Orahovice obišli su prostorije Udruge specijalne policije – spomen sobu i edukacijsku dvoranu, gdje su na brojnim fotografijama mogli vidjeti kako i gdje se branila Hrvatska.

Članovi Udruge specijalne policije “Orao” Orahovica - Našice svojim radom streme prema najvažnijem cilju očuvanja Domovinskog rata, a to je edukacija mladih, onih koji tu istinu moraju čuvati i prenositi na sve daljnje generacije.