U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice te u suorganizaciji s Lovačkom udrugom ”Vepar”, u središnjem gradskom parku u Orahovici održana je jubilarna 30. Čobanijada.

Čobanac su kuhale 34 ekipe s područja cijele Slavonije, a organizator je svima osigurao ložište, drva, stol, litru vina i kilogram mesa. Nakon tri sata kuhanja stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Zoran Putniković, Časlav Sikora i Vladimir Pleša, dalo se na posao kušajući i analizirajući svaki uzorak.

– Nije bilo lako i moram pohvaliti kuhare na odličnom poznavanju kuhanja ove slavonske delicije. Ocjenjivali smo boju, okus, gustoću i kompletnu povezanost svih sastojaka. Na kraju pobjeda je odlučena za svega nekoliko bodova što puno govori, a u ime nas ocjenjivača zahvaljujem se svima koji su se okušali u kuhanju – rekao je u ime Povjerenstva član istog Časlav Sikora.

Prema ocjeni stručnog žirija, koji su sačinjavali predsjednik Zoran Putniković, zatim Vladimir Pleša i Časlav Sikora najbolji čobanac skuhala je ekipa pod nazivom “EKIPA”, drugo mjesto pripalo je ekipi “Mamučkovac”, a treći su bili branitelji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ 1.

Na ovogodišnjoj 30. orahovačkoj čobanijadi sudjelovala je i ekipa naše Udruge.

 

Nakon proglašenja pobjednika gradonačelnik Orahovice, Saša Rister, svim ekipama uručio je Zhvalnicu za sudjelovanje.

– Orahovačka Čobanijada je način promicanja slavonske gastronomije te nešto na što smo izuzetno ponosni. Hvala svima koji su kuhali kroz sve ove godine i veliko hvala današnjim sudionicima, Lovačkoj udruzi ” Vepar” kao suorganizatoru te članovima stručnog ocjenjivačkog povjerenstva na odlično odrađenom poslu – rekao je Rister.